PROVJERENI RECEPT PROTIV KANDIDE

Ova uporna gljivica je čest stanovnik našeg organizma pa evo jednog recepta koji može svima koristiti, a osim toga blagotvorno djeluje na cijeli organizam…

Candida albicans je gljivica koja se normalno nalazi u ljudskom organizmu, a može se pronaći u ustima, probavnom traktu, u ženskim spolnim organima, koži, itd.

No njezin rast uslijed brojnih čimbenika može izmaknuti kontroli i tada se pojavljuju infekcije, a u slučaju da se ne liječi širi se po čitavom organizmu sve do stanja kada je ona postaje nemjerljiva i time narušava cjelokupno zdravstveno stanje pojedinca.

Promjena načina prehrane i mjesec-dva stroge dijete te kombiniranje s drugim metodama poput hidrokolon terapije može se riješiti problem infekcije kandidom.

Gljivice se hrane ugljikohidratima. U ugljikohidrate spadaju šećeri, škrob i vlakna s time da su vlakna neprobavljiva, što znači da ne ulaze u krvotok i ne podižu šećer u krvi kao što to čine šećeri i škrob.

Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je važno ograničiti unos upravo tih ugljikohidrata. Smanjeni unos ugljikohidrata nadoknađuje se povećanim unosom zdravih prirodnih masnoća.

Obroci bi trebali biti raznovrsni i nije ih dobro ponavljati više dana za redom.

Slijedi recept s namirnicama koje blagotvorno utječu na eliminaciju ovog neugodnog stanja:

Sastojci:

– 1 čaša jogurta
– 2 režnja češnjaka
– 1 mrkva
– pola žličice svježeg ribanog đumbira
– pola žličice cimeta

Priprema:

Izribajte mrkvu, bijeli luk i đumbir pa sve dodajte u jogurt. Dodajte i cimet.

Sve lijepo promiješajte, ostavite da malo odstoji i jedite kao salatu jednom dnevno.

Jednostavno, a jako efektno. Probajte!

Izvor: coolinarika

Author: urednik