OVO JE DOKAZANO NAJBOLJI PRIRODNI LIJEK ZA PROŠIRENE VENE!

Problem proširenih vena je nažalost čest, a mogu ukazivati i na neki srčani problem. Kako god, potrebno je da redovno idete doktoru, a da se i pored toga zdravo hranite i dovoljno krećete.

vene

Evo koje namirnice trebate jesti kako biste riješili ovaj problem:

Borovnice ili sok od borovnica je bogat vitaminima i čiste naš organizam od toksina. Borovnica je dobra za krv, čisti krvne sudove, bogata je vitaminima, jača vid i djeluje antikancerogeno. Pomoći će vam i kod problema sa proširenim venama.

Cvekla je također bogata vitaminima, dobra je za krv i ubija ćelije raka.

Orašasti plodovi, sjemenke su puni vitaminom E(vitamin plodnosti), ali i mnogim drugim supstancama koje će potaći rješenje problema sa proširenih venama. Osim toga, konzumiranjem oraha ćete poboljšati memoriju.

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja. Ubija ćelije raka, sprječava Alzheimerovu bolest, dobro je za čišćenje krvnih sudova, a plus nema kalorija, Hranu praktikujte da pripremate na kokosovom ulju. Dobro je i za kosu, kožu, a djeluje i kao prirodni izbjeljivač zuba.

Kako biste ublažili bolove zbog proširenih vena, napravite smjesu od kokosovog ulja i 3-5 kapi eteričnog ulja. Masirajte ta područja ujutru po nekoliko minuta. Radite to nekoliko sedmica.

Kurkuma je jedan od najzdravijih začina jer ubija ćelije raka, djeluje antiupalno i jača naš imunitet. Dodajite je što više hrani ili pijte sa vodom ili mlijekom.

Savjetujemo vas također da jedete što više paradajza jer je dobar za srce i zelenog povrća.

Izvor: megagiga

Author: urednik