NE DAJTE DA VAM PODVALE LAŽNI MED, TEST ZA SAMO 3 SEKUNDE OTKRIVA PRAVI! Okrenite teglu i gledajte – 1 stvar sve govori

Posljednjih godina se sve više u prodaji mogu naći takozvani “lažni” medovi, odnosno proizvodi koji samo po izgledu podsjećaju na “pravi”, ali su zapravo napravljeni od šećera i nemaju nikakva “ljekovita” svojstva.

Kako da prepoznate pravi med u prodavnici? Da li postoji neki način, neki test koji će nam otkriti da je proizvod koji kupujemo prirodan?

Na ovo pitanje odgovorila je magistar farmacije Hristina Lazarević u emisiji “RTS ordinacija”.

“Kada ste u supermarketu, možete jednostavno da okrenete teglu meda nadole. Kada to uradite, pojaviće se mehur koji se kreće nagore, on je pokazatelj da je med zaista prirodan i zaista pravi. Da nije tako, odmah bi se cijela količina spustila na dno i ne bi bilo mehura koji je obično kruškastog oblika”, kaže Hristina i dodaje da ovaj test važi za svaku vrstu meda.

Važno je da ljudi razgraniče, kaže Hristina i da med nije lijek, već može se koristiti kao pomoćno ljekovito sredstvo. U sebi sadrži dosta vitamina. 37 mineralnih materija, dosta kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, cinka i dosta pomaže našem organizmu kako za razvoj, tako i za očuvanje zdravlja.

Izvor:Mondo

Author: urednik