Dr NESTOROVIĆ: Jedino ovako BELI LUK deluje kao antibiotik,provereno!

Šta je to što je “lekovito” u belom luku? Kako se pravilno konzumira? Da li beli luk može da bude altenrativa kako bi se izbegli antibiotici? Na sva ova pitanja dr Branimir Nestorović ima odgovor:

“Alicin je supstanca koja se nalazi u belom luku, je najjači mogući antibiotik. Naprimer, žene koje imaju problema sa mokraćnim putevima, ili muškarci, ja sam im savetovao da konzumiraju beli luk u svrhu lečenja.

Beli luk i origano su kombinacija koja leči Ešerihiju E-koli, koje se veoma teško leči antibioticima”, rekao je dr Nestorović.

Beli luk nema efektno dejstvo kada se samo proguta. Doktor je jasno objasnio kako beli luk treba da se konzumira da bi bio efektan i lekovit:

“Zbarušeni ili osušeni čen nema nikakvu svrhu i ne treba da se koristi. Kada se sažvaće, tek tada izlazi iz luka enzim koji se zove “malinaza”, i on je delotvoran.

Ako ga samo progutate, beli luk će imati jako slabo dejstvo. Uvek treba imati na umu da sve što “smrdi” na sumpor je fantastično korisno za naš organizam: kupus, karfiol, brokoli. Jer ta sumporna jedinjenja su antibakterijska i antivirusna” ispričao je doktor Nestorović za Prvu.rs.

Author: urednik