Čisti AKNE, MITESERE i CRVENILO: Ova maska je BOŽIJI dar za problematičnu kožu lica

Ova maska je božiji dar za žene sa problematičnom kožom lica. Preporučujem je svima. Ako je jednom isprobate, nikada nećete da je se odreknete, jer efekat je očigledan već poslije prve upotrebe.

Maska djeluje poput traka za čišćenje lica, koje se primjenjuju u kozmetičkim salonima. Čisti akne, mitesere i lojne čepove koji se stvaraju u lojnim kanalima lica od nagomilavanja izumrlih čelija kože, izravnava ten lica, otklanja crvenilo, čini kožu čistom i mekom.

Kakav rezultat možete očekivati već poslije prve upotrebe:

Domaća maska sa bjelancima može značajno suziti proširene pore na licu, koje u proširenom stanju brzo se prekrivaju nečistočama, sto dovodi do stvaranja crnih tačaka.

Isušuje masnu kožu, jer uklanja višak masnih sekreta i vlagu, i pri tome eliminiše masni sjaj lica

Ova maska takođe je u stanju da sačuva kožu lica od prekomjerne pigmentacije, posvetljujući crvene fleke od akni i pjega

Za pripremu ove maske bice potrebno:

– jedno jaje
– papirni ubrus (ili salvete)

Priprema:

Odvojte žumance od bjelanceta, a zatim umutite jedno i drugo (posebno). Očistite lice. Umućeno bjelance nanesite na očišćeno lice. Odgore po licu polijepite salvete ili prethodno napravljenu i isječenu masku (sa otvorom za oči i usta) od papirnog ubrusa.

Ako je ostalo bjelance, njega možete namaziti preko ubrusa, ali nemojte mazati previše (dugo se suši). Sada sačekajte 20-30 minuta, do potpunog isušivanja bjelanca. Ubrus ili salveta na licu postaće tvrd kao korica.

Naglo otkinite salvetu od lica (nije baš prijatan osećaj). Sada se umijte i namažite lice preostalim žumancetom da hidrirate i omekšate kožu lica. Sačekajte desetak minuta i ponovo se umijte. Koža je postala čista i meka.

Maska od bjelanaca nije pogodna za sve tipove kože. Idealna je za:

Masnu kožu lica (jer otklanja masni sjaj sa lica). Problematčnu kožu (maska eliminise upalu). Takodje je pogodna za kožu sa pretjeranom pigmentacijom (jer bjelance ima efekat izbjeljivanja). Maska nije preporučljiva za osetljivu i suhu kožu lica.

Izvor: uspesnazena.com

Author: urednik