CIMET I MED: SJAJNA KOMBINACIJA KOJA LIJEČI DOSTA BOLESTI,A DOBAR JE I ZA IMUNITET I CITAV ORGANIZAM..

Utvrđeno je da mješavina meda i cimeta liječi veći broj oboljenja te ga naučnici širom svijeta prihvataju kao djelotvoran lijek. Takođe, omiljeni pčelinji proizvod se može korisititi u liječenju bez ikakvih nuspojava.

Pogledajte koja se oboljenja mogu liječiti pomoću cimeta i meda (prema istraživanjima zapadnoevropskih naučnika):

Srčana oboljenja:

Napravite pastu od meda i cimeta te je nanosite na hljeb umjesto džema ili drugih namaza i redovno je jedite za doručak. Istraživanja pokazuju da ovakav doručak smanjuje holesterol i rizik od srčanog udara. Takođe, osobe koje su već imale srčani udar, mogu smanjiti rizik od sledećeg konzumiranjem pomenute mješavine.

Redovna upotreba pomenute mješavine: ublažava gubitak daha i jača rad srca te revitalizuje vene i arterije.

Ujedi insekata:

Uzmite jedan dio meda i dva dijela mlake vode te dodajte kašičicu cimeta. Miješajte dok ne dobijete pastu koju ćete blago masirajući nanijeti na bolno mjesto. Bol nestaje u roku od dva minuta.

Artritis:

Osobe koje pate od artritisa mogu svakodnevno uzimati, ujutro i uveče, 250 ml tople vode da dvije kašike meda i jednom kašičicom cimeta. Ako se redovno uzima, može se ublažiti i hronični artritis.

Opadanje kose:

Osobe koje pate od gubitka kose ili ćelavosti, prije pranja kose potrebno je da nanesu mješavinu od toplog maslinovog ulja, jedne kašike meda, jedne kašičice cimeta i da nakon petnaest minuta isperu.

Infekcije mokraćnog mjehura:

U čašu mlake vode dodajte 30 grama cimeta i jednu kašičicu meda te popijte. Pomenuta mješavina uništava bakterije u mokraćnom mjehuru.

Zubobolja:

Napravite pastu od jedne kašičice cimeta i pet kašičica meda i nanesite je na bolni zub. Možete nanositi tri puta dnevno sve dok zub ne prestane da boli.

Prehlada:

Nebitno da li se radi o najobičnijoj ili o ozbiljnoj prehladi, uzimajte tri dana 15 ml toplog meda sa ¼ kašičice cimeta. Ovaj lijek će izliječiti hronični kašalj, prehladu i pročistiti sinuse.

Bol u stomaku:

Cimet i med, kada se uzimaju zajedno, smiruju nemirni želudac te pomažu kod liječenja čireva na želucu.

Imunitet:

Dnevna upotreba meda i cimeta jača imunitet te štiti organizam od napada virusa i bakterija. Istraživanja pokazuju da med sadrži obilje vitamina te da njegova redovna upotreba jača bijela krvna zrnca koja se bore protiv bakterija i virusnih oboljenja.

Loša probava:

Pospite cimet po 30 grama meda i konzumirajte prije obroka. Mješavina ublažava kiselinu u želucu te pomaže varenje i najtežih obroka.

Bubuljice:

Napravite pastu od tri kašike meda i kašičice cimeta te je nanosite na bubuljice prije spavanja i ujutro ispirajte mlakom vodom. Ako se redovno nanosi dvije sedmice, bubuljice nestaju “kao rukom odnesene”.

Kožne infekcije:

Mješavina jednakih količina cimeta i meda liječi skoro sve vrste kožnih infekcija.

Loš zadah:

U toplu vodu dodajte jednu kašičicu meda i cimeta te dobijenom mješavinom isperite grlo i usta. Imaćete svjež dah tokom cijelog dana.

Napomena:

Med koji se koristi u svrhe liječenja MORA biti nepasterizovan, sirovi med.

Izvor: Minimagazin.info

Zapratite nas i podjelite!

Author: urednik