UBACILA JE 2 KAŠIKE GLICERINA U MAŠINU KAD JE PRALA VEŠ: I vi ćete učiniti isto

U

savršenom svijetu odjeća koju izvadimo iz mašine za pranje veša uvijek bi bila delikatna i savršeno mekana. U stvari, nažalost, to nije uvijek slučaj, ali postoji jednostavan način za to. Dvije kašike glicerina sipane u posudu za sredstvo za ispiranje su dovoljne.

Kako to funkcioniše?
Glicerin omekšava tkaninu. Zahvaljujući njoj, vaša odjeća će biti prijatna na dodir. Nema više grubih džempera. Dodavanje glicerina takođe pomaže u smanjenju statičkog elementa u odjeći.

Ova mala promjena može značajno poboljšati udobnost nošenja odjeće. A ako, osim što je mekan, želite lijep miris, dodajte još nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja. Ovako imate domaći omekšivač.

Možda prvi put čujete za glicerin. Ne brinite, možete ga nabaviti u bilo kojoj apoteci bez problema. Neke kozmetičke prodavnice takođe prodaju ovaj proizvod, ali onaj iz apoteke će u većini slučajeva biti jeftiniji.

Neobična upotreba glicerina
Vrijedi znati da pranje nije jedina upotreba glicerina. Biće korisno u kupatilu za njegu. Glicerin za kosu je pravi hit! Vlaži je i daje nevjerovatan sjaj. Efekat ćete vidjeti nakon prve primjene.

Najlakši način da koristite glicerin je da dodate nekoliko kapi istog u svoj regenerator. Ovako obogaćena kozmetika ima dodatni hidratantni efekat. Čini pramenove sjajnim, mekim, lakšim za raščešljavanje, boljim oblikovanjem i mnogo zdravijim. Ono što je važno, nanošenje glicerina na kosu može smanjiti uvrtanje.

Za šta je još koristan glicerin kod kuće?
Za pranje namještaja. Dovoljno je natopiti tkaninu vodom s njenim dodavanjem. Efekat? Očistite površine na kojima se prašina skuplja sporije. A ako ogledalo obrišete rastvorom glicerina, ono neće moći tako brzo da se isprlja. Ovo će takođe dobro funkcionisati prilikom čišćenja prozora. Prljavština će se sporije taložiti i možete zaboraviti na mrlje. Dodavanje glicerina rezultiraće nevidljivim premazom na staklu koji štiti od taloženja prašine i drugih nečistoća.