TRAVAR MOMČILO OTKRIVA NARODU ŠTA IH SPAŠAVA PREHLADE I KAŠLJA ZIMI: Ne postoji bolja stvar OD OVOGA

Najpoznatiji srpski travar i novinar Momčilo Antonijević, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, istakao je da je zova biljka sa kojom treba da počnemo jutro kada je hladno i kada je sezona zaraza

Travar Momčilo Antonijević govorio je o blagotvornom dejstvu čaja od mladog luka na zdravlje.

Kod Srba je običaj da se biljne čajeve piju čim osete prve simptome prehlade ili prehlade, a ove napitke po rečima travara treba piti i preventivno jer mogu da ojačaju imunitet i zaštite od bolesti.

Najpoznatiji srpski travar i novinar Momčilo Antonijević, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, istakao je da je zova biljka sa kojom treba da počnemo jutro kada je hladno i kada je sezona zaraza.

Zov čaj se može piti i popodne, prevencija je i dobar ‘lek’ za prve znake prehlade ili kašlja, jer ako ste bolesni izaziva znojenje. Svako može da ga pije, a pije se vruć. Sirup od cveća je i koristan poziv“, primetio je travar.

On je naveo i da postoji veliki broj drugih biljaka koje su važne u borbi protiv infekcija. To su lipa, sladić, đumbir, matičnjak, kleka, smirna… Sve ove biljke imaju eterična ulja koja su važna za inhalaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *