Tibetanska hormonalna gimnastika za podmladjivanje!

Ovu gimnastiku praktikuju tibetanski monasi u jednom od tibetanskih manastira. Ona traje sam 5 minuta. Podrzava sve endokrine zlezde, koji proizvode hormone kao u 25-30 godina starosti.

 Ova gimnastika je vrlo lagana. Radimo je u krevetu odmah posle budjenja. Pozeljno do 6 ujutru. Vezba je za sve uzraste a pogotovu za starije ljude.

 1. Trljamo ruki. Trljamo dlanove u toku nekoliko sekundi dok dlanove ne postanu vruci. I u isto vreme proverite svoje biopole u ovom trenutku. Ako vruce, onda sa energetikom sve u redu, ako toplo, onda energija biopolja je smanjena, ako hladne i vlazne onda ima ozbilan poremecaj u organizmu. Ali bez obzira na sve radite ovu gimnastiku jer ona ce vam pomoci da se oslobodite od svih poremecaja i oboljenja.

 2. Palming. Vrele dlanove stavimo na ocne jabucice. Pritiska u tempu 1 pritisak u 1 sekund. 30 puta. Posle zadrzite dlanove na jabucicama i drzite jos

30 sek. Ako imate los vid, onda zadrzite dlanove do 2 minuta. U tom trenutku ide hrana ocne jabucice i svih receptora okolo. Polako vid moze da se popravi, ako budite redovne i istrajne. osim vida moze da se vrati prirodna boja kose.

 1. “Pumpamo” usi. Dlanove na usi i pritiskamo usi 30 puta a 30 sek. Ako na pocetku budu boleli, onda prisutne hronicna oboljenja. I mogu da se pojave njihove simptome. Pogotovu, ako oni su bili vezani sa usima. Nemojte da prekidate. Nastavite sa pritiskom “neznije”, dok ne prodju bolesne osecaje. Ako u pitanju hronicna upala usija, proci ce sa vremenom. Takodje moze da pobolsa sluh. Ako ste istrajni 6 meseci proci ce hronicna oboljenja. Za izlecivanja ozbiljnih problema potrebno duze vremena, 1,5 – 2 god.

  1. Utezanje lica. veliki prst iza uveta, ruki stisnuli u pesnicu i pocinem zatezanje lica od brade do usiju, jako pritiskamo kozu lica, masiramo. Takodje 30 puta. Posle ove vezbe osetite priliv krvi ka licu, i lice moze da se oznoje. Pobolsava se limfni tok, zateze se koza.

  2. masaza cela. Desna dlan na celo, leva dlan na desnu. Trljajuce pokrete sa levo na desno. 30 pokreta. Aktivacija hipofize i poboljsanje rada sinusa.

  3. Masaza glave. Ova vezba deluje na parijentalni deo glave. “letimo” rukama iznad glave. Pravimo prsten od ruku (levu dlan na desnu) i letimo nad glavom unapred-unazad 30 puta, a posle nalevo-nadesno od jednog uveta ka drugom 30 puta. Glavu treba malo podignuti. Ova vezba normalizuje pritisak i visoki i nizki. Pobolsava se pokretnost sglobova ramena.Ucvrcuju se misici ruku. Nestanu bolove u rukama sa vremenom. I ako ranije niste mogli da dizite ruki, uskoro cete moci sa lakocom.

  4. Masaza štitne žlezde. Desnu ruku stavimo na stitnu zlezdu, leva ruka na desnu. 30 puta levom rukom pravim polusferu od grla do kraja stomaka. kao masiramo energetski centri. 30 puta. Na kraju stavimo levu ruku na desnu i zadrzimo nekoliko sekundi.

  5. Masaža stomaka. Spustamo ruke na stomak. Desna dole, leva gore, masiramo stomak po hodu kazaljke 30 puta. Normalizuje rad stomacnih organa, nestaju zatvore sa vremenom.

  6. Ruki i nogi gore, rotiramo ruke u rucnom zglobu i noge u skocnom sglobu 30 puta, posle potresemo. Poboljsava se krvotok u kapilarima, cistese sitne energetske kanale.

  7. Trljamo stopala. Stopalo o stopalo i rukamo svako stopalo. Masiramo. Celo stopalo, pripazite kakav je osecaj, da li ima bolne tacke. Ako ima, masirate ih vise. Posebna paznja na centar stopala. 30 sek.

  I to je to!

  Izvor: tajnalepote.blogspot.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *