POSLIJE OVOGA NEĆETE IĆI NA SPAVANJE BEZ LIMUNA U ČARAPAMA: Trik koji zvuči ovoliko ludo mora da je dobar, zar ne?

Ispucale potpetice su vjerovatno jedna od najgorih stvari čak i kada nije sezona sandala i otvorenih stopala. Kreme, pilingi, trljanje kamenčića i drugi trikovi često zahtijevaju mnogo truda, upornosti i novca, a ponekad i ne daju nikakav rezultat. Zato je najbolje rješenje da se okrenete onome što već imate kod kuće – limunu!

Za početak odaberite limun koji je dovoljno velik da vam prekrije petu i iscijedite ga. Dobijeni sok iskoristite da napravite limunadu za sebe, a trebat će vam i kora za podrezivanje peta.

Potrudite se da iscijedite sav sok, ali unutrašnjost neka bude kašasta i vlažna

Polovice limuna stavite na pete, tako da ih potpuno prekriju. U početku će vam biti malo čudno, ali ćete se ubrzo naviknuti.

Nakon što ste postavili limun da pokrije najgrublje dijelove, obujte čarape tako da sve ostane na svom mjestu. Limunov sok će djelovati kao hemijski piling i ukloniti suhu, ispucalu kožu.

Limun treba ostaviti da odstoji najmanje sat vremena, a optimalno bi bilo ostaviti ga preko noći. Najlakše je i noću, jer je hodanje s krugovima limuna na petama prilično komplikovano.

Ovo može izgledati kao još jedan beskorisni trik, ali rezultati su zaista iznenađujući. Pete nakon samo jedne večeri postaju znatno mekše, svi ispucali dijelovi nestaju i nakon nanošenja kreme izgledaju kao da ste imali pedikir.