LIJEČI UPALU GRLA, KOŽU ČINI BLISTAVOM: 5 razloga da počnete da pijete čaj od kore nara

Nar je prava riznica vitamina i minerala, pa tako i čaj koji se pravi od njegove kore ima brojne benefite za zdravlje.

Nar je prepun vitamina C, vitamina B5 i kalijuma, te poboljašava cirkulaciju, reguliše krvni pritisak i pozitivno utiče na krvne sudove. Kora nara puna je antioksidanata, antiinflamatornih i antibakterijskih svojstava, pa se i te kako preporučuje da čaj od kore nara uvrstite u svoj svakodnevni režim ishrane.

1. Jača imunitet

Kora nara je, kako smo već pomenuli, puna antioksidativnih, antibakterijskih i antiinflamatornih svojstava koja pomažu u jačanju imunološkog zdravlja i liječenju upale grla, kašlja i prehlade.

2. Odličan je za detoksikaciju

Budući da je pun vitamina C, nar pomaže telu da izbaci toksine i sačuva ćelije od bilo kakvog daljeg oštećenja. Pravilna detoksikacija tijela takođe pomaže u prečišćavanju krvi i sprečavanju opšteg zdravlja.

3. Poboljšava rad crijeva

Kora nara sadrži tanine za koje se zna da pomažu u smanjenju upale crijeva, poboljšavaju varenje i ubrzavaju metabolizam. Ovi faktori dodatno pomažu u unaprijeđenju opšteg zdravlja crijeva.

4. Poboljšava zdravlje kože

Poznato je da vitamin C, antioksidansi i antiinflamatorna svojstva u korama nara pomažu u jačanju zdravlja kože. Takođe je poznato da nar hidrira kožu i vraća njenu pH ravnotežu.

5. Štiti zdravlje zuba

Čaj od kore nara ima antikarijesne efekte koji mogu pomoći u sprječavanju nekoliko zubnih problema, uključujući čireve u ustima, karijes, zubni plak.

Tekst: Lepa&Srećna