Evo šta su američki lekari pronašli o napitku od limuna i sode bikarbone

U eri kada stopa obolelih od raka neprestano raste, potreba za alternativnim metodama lečenja postaje sve veća. Dr Marti Pejgel sa univerziteta za istraživanje raka u Arizoni, testirao je efekte sode bikarbone na pacijente koji boluju od raka dojke.

On je dobio 2 miliona dolara stipendije od Nacionalnog instituta za zdravlje kako bi izvršio istraživanje.

Važno je razumeti da svaki tretman protiv raka različito deluje na različite pacijente i različite vrste raka. Tradicionalne metode mogu dobro da deluju na neke, a loše na druge. Takođe veliki uticaj ima stanje ljudskog tela u trenutku kada prima tretman. Da li pacijenti imaju pristup organskoj hrani i čistoj vodi? Da li veruju i osećaju da mogu da prevaziđu svoju bolest? To su sve važni faktori bilo kojeg tretmana.

Brojne studije u prošlosti su pokazale interesantne rezultate pri upotrebi sode bikarbone za lečenje tumora. Iako istraživanje nije u potpunosti gotovo, preliminarni rezultati pokazuju moćno delovanje na metastazirane tumore. Ovi rezultati ohrabrili su dalje stipendiranje istraživanja.

Dr Robert Gils i saradnici su već demonstrirali efektivnost sode bikarbone u alkalisanju oblasti oko tumora kod miševa. Isti istraživači su otkrili da soda bikarbona povećava pH tumora i inhibira spontanu metastazu sa rakom dojke.

Limun je pokazao antikarcinogena svojstva pošto sadrži limonoide, fitohemikalije koje se nalaze u brojnim citrusima. Limun takođe pokazuje jake antimikrobne efekte. Različite metode su pokazale da limun i soda bikarbona u kombinaciji mogu da pomognu pri lečenju različitih oblika raka.

Limun je takođe efektivan i pri detoksikaciji organizma. Bogat je vitaminom C i pomaže organizmu da neutrališe slobodne radikale koji oštećuju ćelije. Limonen, supstanca koja se nalazi u limunu takođe pomaže pri stimulaciji protoka limfe, što je važno za uklanjanje karcinogena iz organizma. Slab limfni sistem u velikoj meri podstiče bolest.

Limun se takođe koristi da uravnoteži pH. Uzima se zajedno sa sodom bikarbonom jer se veruje da je limun jedan od najbezbednijih načina da se visokoalkalne supstance unesu u sistem. Ove metode lečenja su u mogućnosti da se suprotstave karcinogenim ćelijama i da ih unište bez uništavanja zdravih ćelija. Ovo je takođe ključan faktor, s obzirom da hemoterapija uništava sve, pa i zdrave ćelije.

Zajedno, limun i soda bikarbona pomažu u borbi protiv kanceroznih ćelija ili bolesti, pomažući organizmu da se očisti od onoga što je uzrokovalo bolest na početku. Konzumiranje limuna u ishrani je veoma zdravo, a kombinacija sa sodom bikarbonom kao detoks, može biti efikasna čak i ako ne bolujete ni od čega.

Evo recepta za jednu od metoda koja uključuje limun i sodu bikarbonu:

Dodati pola kašike sode bikarbone u 250 ml vode sa oko pola limuna.

Ova mešavina je zgodna za bolove u stomaku ili u trenucima kada se osećate kao da ćete se razboleti.

Naravno, koristite samo one recepte koji odgovaraju vašem organizmu.

Webtribune.rs