DR PREDRAG NENADIĆ TVRDI: Ne uzimajte ni jedno drugo jabukovo sirće sem ovog, nema zdravijeg!

Čitava kofa jabukovog sirćeta dnevno, niti bilo kog suplementa, ili ne daj bože kakvih sumnjivih tableta i napitaka, vam neće pomoći ukoliko nema restrikcije hrane- tvrdi doktor Predrag Nenadić u knjizi “Jabukvo sirće, čuvar vašeg zdravlja”.

Po doktoru Nenadiću, tijelo treba da se usmjeri u pravcu trošenja masnih naslaga, a sve da bi se stovrila dodatna energija.- E, tu vam jabukovo sirće može mnogo pomoći, više nego što možete i da zamislite! Jabukovo sirće će biti katalizator svih promjena unutar tjelesne hemije i masnih ćelija, koje mogu donijeti promjene u metabolizumu masnoća, a vaše tijelo će osloboditi nepotrebnog balasta -tvrdi doktor Nenadić.

Prednost jabukovog sirćeta za mršavljenje

Taninska kiselina iz jabukovog sirćeta spriječava taloženje masti, posebno deponovanje u jetri i u unutrašnjim organima.

Kalcijum se ne razlaže u bazoj sredini. Da bi se razlagao, potrebno je da sredina bude blago kisela. A tavke uslove u čovječijem tijelu, između ostalih organiskih kiselina, stvara jabukovo sirće.

Kalcijum u dodiru sa masnoćama stvara supstancu koja je veoma slična sapunu, a čovječiji organizam je ne apsorbuje u krvi, već je odmah izbacuje iz organizma.

sta-sve-leci-jabukovo-sirce-jeftin-i-cudotvoran-lek-koji-treba-da-ima-svaka-kuca-334141703

Ako u organizmu nema uslova (blaga kiselost) da se prispeli kalcijum pravilno asimilira, masnoća se nakuplja u ćelijama – tijelu, neprerađeni ugljenohidrati se također pretvaraju u masne ćelije, pa sve to u potkožno masno tkivo i tako čovjek postaje debeo.

Jabukovo sirće ima specifičnu moć otvaranja masnih ćelija i tu masnoću dalje proslijeđuje u krv.

Jabukovo sirće podstiče varenje, a samo dio masnoće vari, a ostalo odmah izbacuje iz organizma, još nesvarene.

Jabukovo sirće pospješuje sagorijvanje kalorija, a tako dolazi do bržeg odstranjivanja otrova, štetnih naslaga i materija iz naših ćelija.

Doziranje jabukovog sirćeta:

“Za one kojima je jabukovo sirće suviše kiselo i ne prija njihovom želucu predlažem sljedeću kombinaciju:

2 supene kašike jabukovog sirćeta

1 kafena kašičica meda

sok do cijeđene jabuke (prirodni, bez šećera)

– Ovo će prijati svima – kaže doktor Nenadić.

Osim soka od jabuke, preporučuje se i kombinacija jabukovog sićeta, meda i vode.

Ova kombinacija može da se pije ujutru, prije kafe, odmah nakon buđenja.