DOKTORKA: Imam pacijente kojima posle VAKCINACIJE više od 6 meseci stoje metalni predmeti na ruci

Dok se 18 lekara koji su savetovali i promovisali neregistrovani lek protiv kovida nalazi pred sudom časti Lekarske komore Srbije, deo aktivnosti sa vajber grupe posvećene ivermektinu nastavljen je na društvenoj mreži Telegram. U moru neproverenih i opasnih saveta, pre dva dana pojavio se još jedan “biser” među lekarima – prim. dr Marianne Vidojević, koja je u noći svog “dežurstva” na pomenutoj grupi, uporno se ograđujući od lečenja putem interneta, kako ju je savetovao advokat, između ostalog komentarisala i čuvenu “namagnetisanu kašiku” zalepljenu na ruku osobe vakcinisane kovidom 19.

Ova doktorka, kako se može videti na sajtu novobeogradske privatne klinike čiji je osnivač, po specijalnosti je otorinolaringolog, ali to je ne sprečava da bez zadrške daje korona savete na najbizarnije teme u grupi koju su mnogi lekari nakon istražnih radnji Lekarske komore napustili.

Primarijus doktor Vidojević prvo se najljubaznije predstavila u ime opskurnog tima LRNE pokušavajući da se ogradi od daljih odgovora unapred pripremljenim uvodom.

– OBAVEŠTENJE: Poštovani aktivisti i članovi grupa, možemo vam davati savete u lečenju, ali je obavezno da se o tome konsultujete sa svojim lekarom koji će izvršiti pregled. Naša zakletva nas obavezuje da pomažemo bolesnom čoveku, uvek i u svakom momentu. Vaš LRNE – stoji u obaveštenju.

Doktorka Vidojević u subotu uveče po svoj prilici je bila “dežurni lekar” u terminu grupe za pitanja pacijenata, a kako su se korisnici raspisali, ova doktorka, koja je ekspert i za estetsku medicinu, nije se libila da odgovori svakom od njih. Neki odgovori prevazilaze i najluđe teorije i kose se se ne samo sa naukom već i logikom.

U početku se doktorka pravdala da su lekari pod velikim pritiskom zbog svojih aktivnosti te da im inspekcija svakodnevno dolazi.

Podignuto je više tužbi na Sudu časti Lekarske komore zbog toga. Veoma se veliki pritisak vrši na nas. Kao da smo zločinci. Svi radimo na sto strana. Jako je teško – bio je odgovor ove doktorke na pitanje jednog korisnika zašto je obrisan iz grupe.

Nedugo potom, ona je nastavila da daje savete o dozama određenih lekova na društvenoj mreži Telegram iako je savetovanje i lečenje van zdravstvene ustanove zabranjeno, što je i jedan od razloga zbog kojih su pojedini lekari pod istragom.

A onda je usledio “krešendo”. Na pitanje jednog korisnika (najverovatnije lažnog) uz fotografiju o lepljenju metalnih predmeta nakon vakcinacije za rame (u ovom slučaju kako se na slici može videti – kašike) doktorka Vidojević ne samo da nije ostala nema već je dala svoj stručan odgovor i raspametila masu.

Korisnik je upitao kada će kod njegove vakcinisane sestre nestati “magnetni efekat”, umesto da ga razuveri dr Vidojević je, potpuno samouvereno odgovorila:

Nemamo dovoljno saznanja o tome. Smatramo da je za vakcinisanog bolje kad se grafen oksid zadrži na mestu ubrizgavanja, odnosno kad se ne širi po telu. Imam pacijente kojima posle više od 6 meseci stoje metalni predmeti na ruci. I dobro su – navela je ova doktorka bez trunke razmišljanja o posledicama napisanog.

To je izazvalo opštu pomamu za pitanjima za doktorku u vezi tzv. “magnetnog efekta”, pa je jedna korisnica upitala i da li joj se zbog toga kvari slika na televizoru, što doktorka, na sreću, nije prokomentarisala.

Jedno od pitanja na ospkurnoj grupi bilo je vezano i za alkohol, a ni ono nije moglo da prođe bez vezivanja za teoriju zavere. Naime, korisnik je upitao doktorku da mu objasni zbog čega se zabranjuje alkohol nakon vakcinacije na šta je ona odgovorila da ima saznanja kako su “pojedini pili alkohol jer nisu želeli da se vakcinišu, a morali su, pa su upotrebom alkohola pokušavali da smanje dejstvo vakcine(???)”.

Dr Marianne Vidojević ostala je nema na pitanja Blica. Naime, naša redakcija pozvala je njenu ordinaciju za komentar o delovanju o grupi, ali doktorka je bila prezauzeta za razgovor sa nama, pa su nas uputili da pošaljemo mejl sa pitanjima.

Do objavljivanja ovog teksta odgovori nisu stigli.

Ko je dr Marianne Vidojević?

Kako se može videti na sajtu njene privatne zdravstvene ustanove posvećene otorinolarngologiji i estetskoj medicini, dr Vidojević ima vrlo bogatu biografiju.

Specijalista otorinolaringologije, lekar praktičar estetske medicine, magistar medicinskih nauka, primarijus.

Završila je Medicinski Fakultet Univerziteta u Beogradu 1995. godine, da bi 1997. godine se zaposlila u KBC Zemun, gde je obavila specijalistički staž iz otorinolaringologije sa obaveznim boravkom od godinu dana na Institutu za uvo grlo i nos KCS. Specijalizaciju je završila 2001.

Tokom svojih odlazaka na usavršavanje u Holandiji stekla je interesovanje za oblast refluksne bolesti u otorinolaringologiji. Na osnovu rezultata postignutih u oblasti naučnog delovanja, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije dodeljuje joj, 2013.god, titulu Primarijusa.

Na sajtu LRNE (Lekari i roditelji za nauku i etiku), čija je glavna predstavnica Nada Gladović, poznata pre svega po vikanju “Mengele” ispred kuće epidemiologa i člana Kriznog štaba dr Predraga Kona imena dr Marianne Vidojević nema na spisku članova. Ipak, ona u ime LRNE pozdravlja ljude na vajber grupi, te se može zaključiti da se, iako nije formalno član, oseća delom ove organizacije.

Podsetimo, prijave protiv 18 lekara, koji su obolelima od kovida savetovali nedozvoljene lekove, podnete su na osnovu angažmana u kontraverznoj viber grupi LRNE ali i prijava koje su inspekciji stigle protiv pojedinih medicinskih radnika.

Lek ivermektin je u Srbiji za sada registrovan samo za upotrebu u veterinarskoj medicini. Brojne studije pokazale su da ovaj lek nije optimalno rešenje za lečenje korona virusa, a još manje za prevenciju, kako ga pojedini lekari savetuju. Pored toga, opasan je jer se u Srbiji legalno prodaje isključivo u poljoprivrednim apotekama, gde su doze prilagođene za krupnu stoku – konje i krave – ne i za ljude, te su se dešavali slučajevi trovanja nakon, najverovatnije, uzimanja prekomernih doza.

Kako je Blic već pisao, lekari za koje se sumnja da su zloupotrebili profesiju i savetovali terapiju koja nije odobrena u lečenju kovida poput veterinarskog leka Ivermektin, još nisu dobili prijave. Postupak je pokrenut pre četiri dana, u petak. Ukoliko se nakon suđenja pred Sudom časti Lekarske komore Srbije dokaže nezakonita i nesavesna uloga ovih doktora, među kojima ima i profesora Univerziteta, oni će izgubiti lecencu za rad.

Izvor: blic.rs